Artiklar

 • Jenny tipsar om mat för snåla och fattiga

  Jenny tipsar om mat för snåla och fattiga

  Jenny Bäcklund gillar inte onödigt slöseri. Men hon har också själv fått känna av hur svångremmen ofrivilligt dras åt – när sonen blev sjuk i cancer – strax efter att sambon blivit av med jobbet. När svenska folket kollektivt fick svårare att få pengarna att räcka, växte hennes Instagramkonto mat_for_snala_och_fattiga lavinartat. I dag följer över 100 000 hennes budgetvänliga mattips.

 • ”Stanna upp och fundera – vad är viktigt för mig?”

  ”Stanna upp och fundera – vad är viktigt för mig?”

  Vår livsstil är det mest ohållbara i dagens samhälle. Det anser Denice Fallsdalen, som står bakom populära kontot Plånbokssmart på Instagram. Denice tror att vi behöver ett samhälle med långsammare tempo, där vi jobbar och stressar mindre, har tid att lyssna på oss själva, ta hand om våra resurser och använda våra pengar till kloka investeringar.

 • Jag hade inte heller något att spara

  Jag hade inte heller något att spara

  Hela 40 procent av kvinnor som inte har något sparande säger att det beror på att de inte har några pengar att spara. Jag har faktiskt varit en av dem.

 • ”Hälften av oss kommer att leva längre än vi föreställer oss”

  ”Hälften av oss kommer att leva längre än vi föreställer oss”

  Magnus Gewert har byggt upp två framgångsrika företag – och sålt båda. Ena gången lämnade han allt för att ge sig ut på pilgrimsvandring i världen. Nu har han släppt boken ”Vad folk inte fattar om pengar”, efter många år i pensionsrådgivningsbranschen.

 • Hushållen känner optimism kring sin ekonomi

  Hushållen känner optimism kring sin ekonomi

  Vi har haft några tuffa år bakom oss, med skenande inflation och kraftigt ökade kostnader på allt från mat till el – för att inte tala om bolånen. Analysföretaget Infostats senaste privatekonomiska barometer visar dock att optimismen har återvänt.

 • Joel blev miljonär som 23-åring

  Joel blev miljonär som 23-åring

  Joel blev börsmiljonär redan som 23-åring, trots att han pluggat och betalat sitt eget boende under tiden. Han var bara 16 år när han började intressera sig för investeringar.   – För mig blev det ett skifte i min konsumtion när jag insåg hur börsen funkar, säger Joel.

 • Alltför många hamnar hos Kronofogden

  Alltför många hamnar hos Kronofogden

  Allt fler svenskar ansöker om skuldsanering hos Kronofogden. För tio år sedan (2013) redovisade Kronofogden att 23 417 personer hade ett pågående skuldsaneringsärende hos myndigheten. Förra året (2023) har siffran mer än dubblats, till 50 948. Siffrorna får Per H Börjesson, vd på Spiltan Invest att reagera. – Svenska folket behöver helt uppenbart bättre kunskap om privatekonomi och sparande, säger han.

 • ”Vår hjärna hittar på saker som kan få oss att må bra”

  ”Vår hjärna hittar på saker som kan få oss att må bra”

  Varför gör vi som vi gör? Hur fungerar hjärnan – och hur påverkas vi av vår miljö? Elin Helander har lång erfarenhet av detta, särskilt i relation till ekonomi och pengar, så kallad beteendeekonomi. Hon har skrivit böcker och länge föreläst på ämnet, och driver idag ett bolag som jobbar med beteendeförändring.

 • ”Rådgivaren skrattade mig rakt i ansiktet”

  ”Rådgivaren skrattade mig rakt i ansiktet”

  Sandra Karlsson är ensamstående småbarnsmamma – och övertygad om att det går att skapa finansiell frihet, bara man tänker långsiktigt och målmedvetet. – Jag vill visa att även den vanliga människan kan förändra sin situation, säger hon.

 • Uppgångar, krascher och stämningshot – Jonas har varit med om allt

  Uppgångar, krascher och stämningshot – Jonas har varit med om allt

  Jonas Bernholm har varit en framstående musikproducent och grundade skivbolaget Route 66. Han har också gjort en spännande resa på börsen. Han har varit med om att 800 kr blivit 2 miljoner – men också om att miljoner i princip gått upp i rök. Läs hans fascinerande historia!