Om Sparklubben

Hej!

Jag heter Per H Börjesson och är vd för Spiltan InvestPå vår bolagsstämma fick jag frågan av en aktieägare: ”Hur blir man rik?” Jag hade inget bra svar just då men frågan levde kvar i mina tankar och resulterade så småningom i boken ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer”.

Sparklubben.se är en uppföljning av böckerna som nu hunnit bli fyra stycken. Uppföljaren till ”miljonärsboken” blev  ”Så här blev Warren Buffett världens rikaste person”, sedan kom ”Så här blir man miljonär som pensionär” och senast gjorde jag en kortvariant av de båda: ”Så här blir du miljonär i hängmattan”, som bland annat distribuerades till alla som prenumererar på Privata Affärer och som sedan 2022 erbjudits gratis till gymnasieelever runt om i Sverige. 2023 utkom en ny uppdaterad version av ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer”. Min dröm är att sprida mitt budskap om sparande till alla – särskilt ungdomar – så att de inte gör samma misstag som jag själv och många med mig gjort under åren.

På den här sidan kommer du att hitta inspiration och kunskap kring privatekonomi och sparande. Om du fyller i din e-postadress längst ner på sidan kommer du att få våra Nyhetsbrev, framförallt Sparrebellen.

Till skillnad mot vad de flesta tror så är det här med sparande inte så komplicerat. Det går faktiskt att bygga upp en förmögenhet genom att hålla sig till några enkla principer. Några exempel:

Helena Svensson och Per H Börjesson

Börja med att spara 10% av din inkomst.
Det är lättare sagt än gjort, men sparande handlar mycket om disciplin. Det bästa sättet är att starta ett månadssparande där du för över en summa från ditt lönekonto varje månad till någon bra sparform.

Ha lägre kostnader än intäkter varje månad.
Låter kanske självklart, men vi vet alla att vissa månader sticker kostnaderna iväg. Tänk igenom om det är något du kan dra in på – fika på stan, lunch ute och så vidare. Ta en dag och titta igenom dina olika avtal, el, försäkringar och olika abonnemang.

Var försiktig när du lyssnar på rådgivare.
En väldigt viktig punkt och det gäller faktiskt även oss. Sparklubben.se drivs av Sparklubben Media AB som är ett dotterbolag till Spiltan Invest. Därför har vi inget emot att du granskar oss extra noga. Spiltan Invest är huvudägare i ett fondbolag som heter Spiltan Fonder och äger även andelar i nedanstående bolag:

Spiltan Invest

Spiltan Invest

Spiltan Invest investerar i noterade och onoterade svenska tillväxtföretag. Vi är en aktiv och långsiktig ägare med en portfölj inom tech, finans, fastigheter och industri. Aktien handlas på NGM PepMarket, varje tisdag.

spiltan.se

Spiltan FONDER

Spiltan Fonder är ett av Sveriges största oberoende fondbolag. Vi förvaltar nio fonder, både aktie- och räntefonder, som passar varje marknadsläge och risknivå. Sedan starten 2002 har vi fått flertalet utmärkelser, både på bolags- och fondnivå. Vi ser dessa utmärkelser som kvitton på att vår investeringsfilosofi fungerar och att vårt arbete gett resultat.

spiltanfonder.se

JustInCase

JustInCase

JustInCase är specialister på livförsäkring. Livförsäkringen hjälper din familj att klara ekonomin om du dör i förtid. En extra viktig och värdefull försäkring för dig som har barn eller bolån.

justincase.se

Hejmo

Hejmo

Hejmo utmanar den svenska bolånebranschen genom att erbjuda bolån där alla kunder får samma rimliga ränta och samma villkor.

hejmo.se

Pepins

Pepins

Pepins gör det möjligt för alla att investera i den snabbast växande delen av ekonomin – spännande tillväxtföretag. Här får du chansen att upptäcka och bli delägare i bolag du tror på. Vi hjälper företag att växa, skapa fler jobb och göra skillnad.

pepins.com

Svenska Fribrevsbolaget

Svenska Fribrevsbolaget

Genom att samla din flyttbara tjänstepension, så kallade fribrev, hos oss får du låga fondavgifter, en bättre överblick över utspridda pensionspengar och möjlighet till en högre framtida pension.

svenskafribrevsbolaget.se