Helena Svensson
Skribent
helena@sparklubben.se

Helena Svensson
Skribent
helena@sparklubben.se


Tackade ja till erbjudande – fick drömfest


Henrik Mattsson nappade på ett erbjudande om att dubbla sitt befintliga sparande hos Spiltan Fonder.
– Man fick två biobiljetter om man dubblade sitt månadssparande. Jag bestämde mig för att göra det och har låtit sparandet ticka på varje månad sedan dess. Tack vare detta erbjudande kunde jag fira min 50-årsfest precis som jag ville, säger han.

Henrik Mattsson har länge varit intresserad av aktier och fonder. Med åldern kom också en insikt om behovet av att se om sitt eget hus. Han försöker även inspirera andra i sin närhet att komma igång med ett långsiktigt sparande.

– Jag pratar ofta om ”sparad krona” och det är fantastiskt att kunna ge några Spiltanaktier till unga i min närhet och sedan höra dem prata om långsiktighet och inte en massa om spekulation och krypto, skrattar Henrik.


Det är fantastiskt att höra unga i min närhet prata om långsiktighet och inte om spekulation och krypto

– Henrik Mattsson

Han berättar att månadssparandet funnits med honom hela livet. Hans föräldrar såg nämligen också till att spara en liten slant varje månad.


– Sen fick jag upp ögonen för Spiltan och Per H Börjesson i ett avsnitt av Börspodden i samband med att Paradox Interactive skulle noteras, och det är jag ju glad för. Det känns tryggt med enkelhet och sunt förnuft, inget krångel.


Henrik har inte daglig koll på sitt sparande, han tror på devisen köp och lägg i byrålådan.

– Det är bra om det är lite krångligt att både logga in och sälja. Det ska finnas ett visst motstånd. För det är ju tiden som är grejen. Och att man faktiskt bara börjar, som Per H är bra på att hamra in. Det handlar om att vara uthållig och låta små summor arbeta under lång tid, avslutar Henrik Mattsson.