Artiklar

  • Joel blev miljonär som 23-åring

    Joel blev miljonär som 23-åring

    Joel blev börsmiljonär redan som 23-åring, trots att han pluggat och betalat sitt eget boende under tiden. Han var bara 16 år när han började intressera sig för investeringar.   – För mig blev det ett skifte i min konsumtion när jag insåg hur börsen funkar, säger Joel.

  • ”Vår hjärna hittar på saker som kan få oss att må bra”

    ”Vår hjärna hittar på saker som kan få oss att må bra”

    Varför gör vi som vi gör? Hur fungerar hjärnan – och hur påverkas vi av vår miljö? Elin Helander har lång erfarenhet av detta, särskilt i relation till ekonomi och pengar, så kallad beteendeekonomi. Hon har skrivit böcker och länge föreläst på ämnet, och driver idag ett bolag som jobbar med beteendeförändring.

  • ”Rådgivaren skrattade mig rakt i ansiktet”

    ”Rådgivaren skrattade mig rakt i ansiktet”

    Sandra Karlsson är ensamstående småbarnsmamma – och övertygad om att det går att skapa finansiell frihet, bara man tänker långsiktigt och målmedvetet. – Jag vill visa att även den vanliga människan kan förändra sin situation, säger hon.

  • Uppgångar, krascher och stämningshot – Jonas har varit med om allt

    Uppgångar, krascher och stämningshot – Jonas har varit med om allt

    Jonas Bernholm har varit en framstående musikproducent och grundade skivbolaget Route 66. Han har också gjort en spännande resa på börsen. Han har varit med om att 800 kr blivit 2 miljoner – men också om att miljoner i princip gått upp i rök. Läs hans fascinerande historia!

  • Nik sätter mental timlön på sin tid

    Nik sätter mental timlön på sin tid

    I dag är Nik 26 år gammal och börsmiljonär. Dessutom gjordes nästan allt investerande under studenttiden. En student som blev miljonär – hur gick det till?

  • Aktieoptimists mål: 20 miljoner på börsen

    Aktieoptimists mål: 20 miljoner på börsen

    Twitterprofilen ”Aktieoptimist” har alltid varit en ”klassisk snåljåp” och avskytt att spendera pengar. I dag är han börsmiljonär men säger att det är inget konstigt. – Jag är inte smart, har ingen högre utbildning och har svårt att hjälpa min tioårige son med matteläxan. Men jag är miljonär ändå. Alla kan göra detta, alla!

  • ”Börsen är det ultimata strategispelet och jag vill ta del av kraften”

    ”Börsen är det ultimata strategispelet och jag vill ta del av kraften”

    Han blev inte läkare. I stället blev Daniel Zhang förvärvsgeneral på Spiltan Invests näst största noterade innehav, Teqnion. Dessutom har han skrivit en bok om hur du blir en bättre investerare. En bok som självaste Charlie Munger läst.

  • Hur maximerar jag min pension?

    Hur maximerar jag min pension?

    Börja jobba tidigt och sätt dig in i hur de strategiska beslut du fattar genom livet faktiskt påverkar pensionen. Det är några av medskicken från författaren och pensionsexperten Nils Bacos. Han säger också att alltför få anpassar sina utgifter i tid, inför pensionärstillvaron. Många skulle också kunna tjäna stora pengar på att planera pensionsuttagen rätt – och se till att de faktiskt får tjänstepension från sin arbetsgivare.

  • ”Mamma fick panik när jag berättade att jag hade en miljon”

    ”Mamma fick panik när jag berättade att jag hade en miljon”

    Andra Farhad är finansprofilen från Fittja, tjejen som i åttan ville rädda föräldrarnas restaurang, googlade ”hur blir man rik” och upptäckte börsen. Hon förfalskade föräldrarnas namnteckningar för att som minderårig kunna öppna ett VP-konto och köpa sina första aktier. – Jag vågade inte berätta för mina föräldrar om mina investeringar – på sex år. Mamma fick panik när jag berättade och undrade hur jag kunde ha en miljon kronor på kontot, berättar Andra Farhad.

  • Marcus gjorde sin hobby till sitt jobb

    Marcus gjorde sin hobby till sitt jobb

    Marcus Lindblad är 29 år gammal och börsmiljonär. Och han brinner för att fler, främst unga, ska kunna göra samma resa. Därför startade han år 2016 en Youtube-kanal för att inspirera andra. I dag är kanalen så populär att han kan jobba heltid med att sprida sitt budskap om långsiktigt sparande och börsens potential. – Jag vill förenkla den bajsnödiga informationen i finansbranschen, säger han.

  • Albin började intressera sig för börsen i nian – jobbar nu på EFN

    Albin började intressera sig för börsen i nian – jobbar nu på EFN

    Albin Kjellberg säger att börsen handlar inte om staplar och siffror – den handlar om människor. Dessutom delar han intressanta tankar om falsk trygghet kring utbildning: – Många tror att en utbildning räcker, men du måste tillföra något mer. Du kan inte läsa dig till engagemang.

  • ”Ju mer resurser du har desto lättare blir det att leva sparsamt”

    ”Ju mer resurser du har desto lättare blir det att leva sparsamt”

    Günther Mårder kallas ofta ”Sveriges mest sparsamma person”. Han blev miljonär redan som sjuttonåring – men förlorade allt och fick börja om på nytt. – Att börja om var inte så farligt. Har man en gång lyckats med något har man sprängt de mentala spärrarna för vad som är möjligt och omöjligt, säger han.

  • Från fattig ski bum till hotellägare i Åre – via Per H Börjessons bok

    Från fattig ski bum till hotellägare i Åre – via Per H Börjessons bok

    Sparande och investeringar handlar egentligen inte om pengar. Det handlar om frihet och möjlighet att välja. Det illustrerar Wille Lindbergs historia med all önskvärd tydlighet.

  • Kom igång-guide

    Kom igång-guide

    Du har insett vikten och styrkan i ett långsiktigt sparande. Utmärkt! Men hur kommer man egentligen igång?