Per H Börjesson
VD, Spiltan Invest
ph@sparklubben.se


Det ska inte vara jobbigt att fondspara – det ska vara enkelt!


Per H Börjesson
VD, Spiltan Invest
ph@sparklubben.se

En del människor upplever fondsparande som lite omständligt och jobbigt. Man funderar på vilka fonder man ska välja eller hur ofta man behöver se över sitt sparande. För dem som upplever det jobbigt och kanske drar sig för att starta ett sparande så måste det finnas en enklare lösning. Det ska vara enkelt att spara!


Många vill ha en färdig lösning


Det sämsta sparandet är det som inte blir av. Vi som prenumererar på Sparrebellen, vet att det är viktigt att spara och att ränta-på-ränta är världens åttonde underverk. Det är nästan magiskt att se sitt sparande växa över tid och se på när sparpengarna genom värdeutvecklingen skapar ”nya pengar”. Det är ett underverk! Bara genom att spara några hundralappar i månaden genom ett månadssparande kommer man kunna bygga upp riktigt stora belopp över tid.    


Men långt ifrån alla har ett sparande. Det kan bero på att man helt enkelt inte har råd, att man ännu inte kommit på hur bra det är att spara, inte vill spara eller helt enkelt en känsla av att det är ”för svårt och komplicerat”. Vi på Spiltan har genom åren ofta fått frågor av personer som vill starta ett fondsparande men som känt oro över ”hur pass engagerad man ska vara” eller ”att det är svårt att välja vilken fond jag ska ha”. De vill helt enkelt ha en färdig lösning. Därför har Spiltan Invests portföljbolag Spiltan Fonder startat en ny fond – Spiltan Enkel. En fond som är en helhetslösning, som hjälper dem som tycker det är svårt eller inte anser sig ha tid att ta hand om sitt fondsparande. Spiltan Enkel är en fond-i-fond som placerar i Spiltan Fonders befintliga fonder med fördelningen 70 procent aktiefonder och 30 procent räntefonder.


Hur är det med avgiften på er nya fond-i-fond kanske ni undrar? Det har genom åren funnits fond-i-fonder på marknaden där avgiften har varit allt annat än kundvänlig. Spiltan Fonder har i stället valt att ta samma avgift som om spararen själv hade satt ihop en fondportfölj med samma fördelning. Med andra ord kostar Spiltan Enkel lika mycket som om du själv hade satt ihop sparandet, vilket ger en förvaltningsavgift på 0,77 procent. Vi tar inget extra för tjänsten att sköta om fördelningen mellan fonderna och se till att ditt sparande även fortsättningsvis håller de tänkta målvikterna. Helt enkelt det som brukar kallas att rebalansera. På det sättet har vi i våra ögon skapat ett enkelt sätt att spara, där det enda egentliga beslutet för spararen kommer att vara att starta fondsparandet.


Om man vill läsa mer om Spiltan Enkel och även kanske vill starta ett sparande så finns så väl info om fonden som möjligheten att spara i den på spiltanfonder.se

1 jul, 2019

PS. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr finns på spiltanfonder.se. Du kan också ringa Spiltan Fonder på 08-545 813 40 DS

Kommentarer


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *